Източник: Zdrave.toИзследването на ежедневните обекти в човешкия живот заключава, че те

...
Източник: Zdrave.toИзследването на ежедневните обекти в човешкия живот заключава, че те
Коментари Харесай

Внимание! Тези предмети, които са постоянно около нас, съдържат канцерогенни кадмий и ни тровят ежедневно

Източник: Zdrave.to

Изследването на ежедневните обекти в човешкия живот заключава, че те съдържат високи равнища на канцерогенния тежък метал кадмий. Авторите на изследването, изкарало тези данни, са учени от Университета в Плимут (Обединеното кралство).

Кадмият се употребява за основаване на оцветяващи сформира с яркочервен, оранжев или жълт цвят. Според откривателите, с течение на времето, частици от боята, съдържащи кадмий, изчезват от повърхността на предметите, разпръскват се из стаята и могат да влязат в тялото на хората, живеещи в нея по разнообразни способи.

Изследователите са открили: канцерогенният кадмий може да участва в боята, детските пластмасови играчки, керамичните и боядисаните стъклени артикули.

„ Концентрацията на кадмий в човешката среда не би трябвало да надвишава 50-800 елементи на милион. Въпреки това, на повърхността на някои неща, концентрацията на кадмий може да надвиши допустимите равнища неведнъж ”, обявиха създателите на плана.

Специалистите откриха най-значимите равнища на канцерогенни метали на повърхността на остарели и нови чаши и бутилки със фотоси или надписи - наличието на метал е открито в 70% от тези артикули. Керамиката също има високи равнища на канцерогенния кадмий (40 хиляди елементи на милион). На старите домашен продукти, направени от пластмаса броят е до 35 хиляди частици на милион.

На първо място, металът се натрупва в бъбреците и след превишаване на концентрацията се появяват тежки признаци в бъбречната тъкан - дефицит на въздух, протеин в урината, анемия, бъбречна непълнота. В допълнение, кадмият има мощно отровен резултат върху половите жлези. Като канцероген, тя се свързва най-вече с развиването на рак на белия дроб.

Според специалисти, производителите на предмети (предимно стъклени произведения, от които токсините най-бързо влизат в човешкото тяло) би трябвало да се откажат от потреблението на евтина минерална багра. Боядисаната посуда е особено опасна за приложимост при кисели храни и питиета. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР